Vyhledávání

Kontakt

Bišonka Abby
Chýně, Praha Západ
bisonka.webnode.cz
www.lastellanostra.cz

+420777566376

karina.kusa@tiscali.cz

Den "D"

24.10.2010 22:30

 24.10.2010, 58. den březosti, v 17:32 to vypuklo!

První se na světlo světa prodrala holka (jak jinak...), která je pracovně označená žlutou stužkou. Váží rovných 228 gramů a má se čile k světu  

V 18:24 následoval "modrý" bráška. S porodní hmotností 265 gramů okamžitě začal aspirovat na pozici váhového rekordmana. 

V 18:50 vykoukla na svět "červená" holka. Váží krásných 222 gramů a doplňuje sourozence v pelíšku. 

Tím to celé mělo podle odhadů a orientačního ultrazvuku končit...

Ve 20:53 kde se vzal, tu se vzal, vykoukl i "zelený" prcek. Se svými 175 gramy vypadá jako plyšová hračka svého většího bráchy, ale i on se má čile k světu. Jeho porod se trochu zkomplikoval přetržením pupeční šňury a pozdním odchodem placenty, což nám trochu zamotalo hlavu, ale všechno dobře dopadlo. 

 Máme dvě holky a dva kluky!

 

Pro jistotu se ještě přijela na prcky i maminu podívat kamarádka veterinářka. Abby od ní dostala slzu oxytocinu, abychom pomohli i té ztracené poslední placentě (ještě jednou díky, Dášo). Dobře to dopadlo, všichni jsou v pořádku!

Při celém porodu odvážně asistovala panička. Precizně připravenými nástroji, prostřěradly, nitěmi i barevnými šňůrkami prokázala svůj um porodní báby, i když to celé dělala i viděla úplně poprvé. Za to jí patří velký dík. Páníček mohl jen monitorovat situaci na dálku a poskytovat oporu po telefonu. Obě holky (malá i velká) to ale i bez něj dokonale zvládly.